Krigshissing pågår?

Posted by: lars

november 15th, 2008 >> Samfunn

apocalypso.jpg 

Har avisa Aftenposten begynt med å ta parti i Kongokonflikten?

Vil Norges mektigste avis ha en norsk militær invasjon i Kongo?

Jeg sitèrer flittig hva avisa sjøl har trykket:

Konflikten i Øst-Kongo har mye av sitt utspring i folkemordet i Rwanda i 1994, der flere hundre tusen etniske tutsier ble drept av etniske hutuer, som utgjør majoriteten av innbyggerne i landet. Mange hutuer flyktet over grensen til Kongo etter folkemordet, og blir nå angrepet av militsen til opprørslederen Laurent Nkunda.

Rwandas president Paul Kagame nekter for at landet hans støtter Nkunda, men Erik Solheim mener at det ikke finnes tvil om at Rwanda er en sentral part i denne konflikten. – Det er en vedtatt sannhet at Nkunda får støtte fra Rwanda, sier han.

Sitat slutt.

Ansvaret for gjennomføringen av folkemordet i Rwanda skal tydeligvis klistres til nettopp den etniske gruppen som ble offer for massakren; og Nkunda skal utbasuneres som sjefsbanditten, selv om regjeringshæren og denne hutumilitsen som regjeringen er allierte med, de facto oppfører seg aller verst i Kongo.

Og var det ikke nettopp denne hutumilitsen som gjennomførte folkemordet i Rwanda?

Ja Nkunda ser absolutt ufordragelig ut der han posèrer med hallikstokken sin.

Og hans soldaters praksis i møte med de lokale kvinner demonstrerer jo videre at rappingens kvinnesyn også har fått fotfeste i Kongo; og ikke bare rappingens fashion.

Nkunda er likevel hverken bedre eller verre enn mange andre krigsherrer i Kongo.

Jeg ser ingen grunn til at Norge skal ta parti i denne krigen.

Mer om Kongo her )))

This entry was posted on lördag, november 15th, 2008 at 6:19 e m and is filed under Samfunn. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu